Wasabia japonica - wasabi, chrzan japoński
Chrzan japoński to wyjątkowa roślina. Cała jest jadalna, największą wartość ma jednak jej zielone kłącze, które się trze, żeby uzyskać charakterystycznie zielony chrzan. Kłącze jest wystarczająco duże, żeby je utrzeć u rośliny około dwuletniej. Wasabia wymaga też wyjątkowych warunków: rośnie w miejscach stale wilgotnych, ocienionych i chłodnych latem, a zimą powinna mieć temperaturę nie niższą niż -5 stopni C.
Dostępność: jest
- Equisetum hyemale „Robustum” - skrzyp zimowy
- Nawóz do roślin wodnych Osmocote w tabletkach
- Hakonechloa macra „Aureola” - hakonechloa smukła
- Pistia stratiotes - topian osokowaty
- Hippuris vulgaris - przęstka wodna
- Acorus calamus - tatarak zwyczajny
- Iris pseudacorus - kosaciec żółty
- Mentha aquatica - mięta nadwodna
- Calla palustris - czermień błotna
- Asarum europaeum - kopytnik pospolity
- Caltha palustris - kaczeniec błotny
- Salvinia natans - salwinia pływająca
Przytaczamy otrzymane komentarze, by mogły być wskazówką dla tych, którzy planują zakupy w naszym sklepie. Więcej »