
Chrzan japoński to wyjątkowa roślina. Cała jest jadalna, największą wartość ma jednak jej zielone kłącze, które się trze, żeby uzyskać charakterystycznie zielony chrzan. Kłącze jest wystarczająco duże, żeby je utrzeć u rośliny około dwuletniej. Wasabia wymaga też wyjątkowych warunków: rośnie w miejscach stale wilgotnych, ocienionych i chłodnych latem, a zimą powinna mieć temperaturę nie niższą niż -5 stopni C.

- Equisetum hyemale „Robustum” - skrzyp zimowy
- Nawóz do roślin wodnych Osmocote w tabletkach
- Hakonechloa macra „Aureola” - hakonechloa smukła
- Hippuris vulgaris - przęstka wodna
- Acorus calamus - tatarak zwyczajny
- Iris pseudacorus - kosaciec żółty
- Mentha aquatica - mięta nadwodna
- Calla palustris - czermień błotna
- Asarum europaeum - kopytnik pospolity
- Caltha palustris - kaczeniec błotny
- Lythrum salicaria - krwawnica pospolita
- Salvinia natans - salwinia pływająca

Przytaczamy otrzymane komentarze, by mogły być wskazówką dla tych, którzy planują zakupy w naszym sklepie. Więcej »